Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 30. elokuuta 2018

Kadonneen kirjailijan jäljillä

👉  Kadonneen levyn metsästäjät pyörii radiossa. Itse toivoisin Kadonneen kirjan metsästäjät -ohjelmaa. Taikka oikeastaan kadonneen kirjailijan metsästystä.

Virikkeen ajatuskiemuroilleni antoi Marja Kyllönen (s. 1975), kajaanilais-tamperelainen palkittu kirjailija, jonka ura tyssäsi kahden kirjan jälkeen 17 vuotta sitten. Kustantajalta tuli kolmannen kirjan osalta musertava viesti, Kyllösen sanoin:
"Vastauskirjeessä todettiin, että tekstissä on paljon hyvää, mutta myös paljon sellaista, joka ei toimi. Kirjeen pohjavire oli kuitenkin se, että he eivät jaksa ruveta höyläämään tätä kirjaksi asti minun kanssani." Nuori Voima 3/18
Ei aina arvaa millainen kunkin julkisuudesta kadonneen kirjailija-alun kohtalo on, mikä syy häipymiseen.
Ei auta googlaus kaikkien kohdalla. Mutta Kirjasampo on aina rautaa, se löytää Kyllösenkin.Ja löytäähän se minulta kadonneen Lenin, jonka joskus lehdessä ylistin maasta taivaaseen:


Taitoromaani
Nyt kun käsiin yllättäen osuu uutuuskirja, oikea kaunokirjallinen romaani, sitä hätkähtää ja epäilee, voiko tämä olla totta: Leni Mattsson, mutta eihän tämännimistä kirjailijaa pitänyt tänä syksynä olla, Kauranen vain. Innostuu ylistämään: Leni Mattsson lataa ja kirjoittaa niin kuin kaunokirjallisuutta soisi kirjoitettavan - sujuvasti, ulottuvasti, monitasoisesti, monivivahteisesti ja tunteella.
 Joulukalenterin luukussa, XVI, kelattavissa koko lehtikritiikki.
Leni Mattsson (s. 1955) löytyi! Turkulainen yhä.
Mutta neljään kirjaanko Kariston kirjailija jää? Viimeisin, Käenpoika, on vuodelta 1991.

Siis 
ei tässä tarvitakaan Lenin kohdalla Kadonneen kirjan ja kirjailijan metsästysohjelmaa radioon!
Joten:
Väärä hälytys - turha koko tämänpäiväinen potullinen. 👈

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myö

6 kommenttia:

 1. Täälläkin on nättejä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   aattelin jotta Erkki ehtii ihteesä, kun otsikon näki - josko tiältä löytäs! ;)

   Poista
  2. Oli vähällä tulla kadonnut luontokuvaajakin, mutta Pogostan Sanomat noteerasi sentään viimein näyttelyn Tuupovuaran Ullakolla. Vielä on pari viikkoa esillä.

   Poista
  3. ej

   jostai muualta luvin kuin Pogostan Sanomista, jotta näyttelet, ja ois aihetta männä Ullakolle.
   Outo on jos entinen työpaikkas ei reagiiraa!

   Tääköhän pelastuslaitos siitä ilimotti:

   http://www.pkpelastuslaitos.fi/web/guest/tuupovaaran-tapahtumakalenteri;jsessionid=0797401B3878436E9404DC698125DA42.node2?p_p_id=8&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-6&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=3&_8_struts_action=%2Fcalendar%2Fview&_8_month=7&_8_day=24&_8_year=2018&tabs1=day

   Poista
  4. Ne keskittyvät Luakkosten muotokuviin.

   Vaan Tuupovuaran pelastuslaitos on toista maata. Ovat kehittyneet 50-luvulta, jolloin kävivät sammuttamassa meillä päin Talikan vartion paloa. Parinkymmenen kilometrin matka kesti kaksi tuntia, kun ajoneuvo reistaili. Sitten letkut vuotivat niin paljon, ettei päästä tullut vettä olemoisin. Poroksihan se paloi.

   Poista
  5. ej

   oli meilläi joskus muuan palopiällikkö, jonka haltuun hankittiin uusi paloauto. Sytty mehtäpalonpoikanen. Ajeli mehän laitamille, vaan sitten toppas ja sano: "Ei tohi mehtään ajaa."
   "No miks?" kysy joku.
   "Rappautuu uus auto."

   Poista