Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

perjantai 7. syyskuuta 2018

Syytä herätä etelässäkin

Turun kirjamessut, Helsingin kirjamessut ja muut pilipalitapahtumat, sori, näkyvät kyllä, mutta periferialaisen pitää voittaa euroopanmestaruus ennen kuin joku jotakin kyselee ja älyää tiedottaa: Siellähän joku osaa jotakin pirtin pimennossa!

Viittaan, anteeksi sanakummallisuus, täkäläisen Jukka Keskisalon toisen kengän toinen nauha auki juoksemaan esteiden Euroopan mestaruuteen ja hänen kaiken kattavaan tv-tiivistelmäänsä pohjoiskarjalaisten ihmisten elintasosta, siis etelänihmisten ennakkoluuloihin:
- Kyllä myö siellä kenkiä käytetään.

Epäilivät varmaan jotta sen takia Keskisalon nauhat auki repsottivat kun nauhansolmimistaito tarpeeton - eihän virsuissa...

No ei siellä nyt ainakaan kukaan kirjoittaa osaa, saati kirjallisuustapahtumia järjestää!
Mutta - Katso!



Laadukasta tapahtumaa vuodesta toiseen - käykääs peremmälle! Kolmipäiväinen ohjelma tässä:

On Turusta jos Varista, Tuulaliinaa siis. Hurmetta, Itkosta, Liksomia livenä, Eeva Kilven runoutta, dosenttia, tohtoria jos jonkinlaista.

Ja kaikki maksutta, ilmaiseksi.

Viimevuotinen huippuhan oli Hannu Mäkelän hauraanherkkä vierailu vaimon kuoleman jälkitunnelmissa, mitä emme tosin silloin vielä tienneet ja mikä kohta jo oli luettavissa Mäkelän Mutinoissa ja nyt vuoden merkkiteoksesta Valo.
Ja vau mitkä Volter Kilven tulkinnat Tomi Pulkkisella ja Trio Elävillä!

Passaa tulla ja käydä - etelämpääkin.

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös 

4 kommenttia:

 1. Onko Keski-Suomi tarpeeksi etelässä? Vaikuttaa kiinnostavalta tapahtumalta, vaikka en kirjoja nykyään ehdi juuri lukemaankaan.

  Terveisin
  Miesihannemies

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mies

   ...kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja lie...

   Poista
 2. Arvoisa maantieteelle-emme-voi-mitään -hikkaj

  Jostakin syystä luin kahteenkin kertaan, jotta se Keskimmäinensalo liittyi jotenkin pohjoiskorealaiseen elintasoon ! :-)

  Toki sitten huomasin erehdykseni !
  Olihan sillä pienellä pyöreällä pojallakin oikiat kengät, kun Rumpin kanssa käyskentelivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   vaan Vaasapa se on pohjosempana kuin Jovensuu, Ämeriäkkylästä puhumattakaan, mietiskelen tuon edellisen kysyjän jäljiltä.

   Pohjoiskorealaiset ja pohjoiskarjalaiset ovat urbanistien mielestä sama asia: jossai hämärän rajamailla. d

   Poista