Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 14. maaliskuuta 2024

Mene metsään! Suksi suolle!

 Sylvothérapie


Tõnu Õnnepalua luen mielelläni: semmoista pysähtyneisyyden ajanviettoa, olemisen nautiskelua, jalostunutta joutilaisuutta. Oblomovilaisuutta.
Tõnu Õnnepalu (s. 13. syyskuuta 1962 Tallinna)
virolainen kirjailija, runoilija ja kääntäjä.
Lähes lumoutuneena luin hänen Paratiisiaan, jolle ei pärjää edes nobelisti Gurnahin Paratiisi!
Önnepalu voittaa kotoisuudessaan, vaikka maailman metropoleissa oleskeltaisiinkin, kuten nyt tässä:

Kirjokansi 2022
Önnepalua on luettava paloittain, tauottaen. Nautinto sen kuin kasvaa, silti juoni ei karkaa, koska sitä ei ole karattavaksi asti - vrt. Volter Kilpi. tahi vaikka se Gontsarov

Tämänkertaisen palan nappaan 17. päivän kohdalta luvusta Metronom.

"Uusi sana Le Monden viikonloppumakasiinista: Sylvothérapie. Silvaterapia eli metsäterapia. Sisältö: metsässä käveleminen. Ei enempää eikä vähempää. Kaksituntinen annos vaikuttaa suunnilleen viikon. En tiennytkään harrastaneeni silvaterapiaa koko ikäni. Sairauksia ei ole. Lukuun ottamatta myötäsyntyistä surumielisyyttä."

Myötäsyntyinen surumielisyys. No jopas kolahti! 
Kuten jatko: 
"On myös sanottava, että kaikelle myötäsyntyneelle on myötäsyntynyt jonkinlainen lääke. Minun tapauksessani: myötäsyntynyt hyvätuulisuus. Mikään ei ole vielä onnistunut hävittämään sitä."

Myötäsyntyinen hyväntuulisuus. Kiitos, samoin. No joo, joskus joutuu pinnistelemään. 

Jos tarvitsisin työpaikan, pyrkisin samaan kuin kirjan mies haaveissaan: Kävelyttäjäksi, kävelyttämään ihmisiä jo perustettuun silvaterapiakeskukseen.

 Harmi etteivät etelässä tiedä vielä antavampaa vaihtoehtoa kuin metsässä käveleminen - suksimista siellä jos suollakin. 




 omat  KIRJA-ARVOSTELUT 
Kirjavinkeissä

🏂  +4°C hiihdot  14  + 8 km 738 km / € = 117 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti