Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 8. tammikuuta 2019

MMM 2019

mikä on ramu?

Vanhanaikainen Mies (VM 1950) lukee vanhanaikaista tietokirjaa Mitä Missä Milloin (MMM 2019).
Tietokirjasarjoja ei enää paineta, tämmöinen kronikkakirja ilmestyy vielä. On ilmestynyt koko Vanhanaikaisen Miehen elämänajan, siis tasan samanikäisiä oat VM ja MMM! Ja molemmat tietoa täynnä!
No MMM muistaa, myönnettäköön, vähän enemmän.


MMM 2019 on ollut, traditsionaalisesti, joulusta uudenvuoden kautta loppiaiseen Vanhan Miehen tutkailukirjana, paremman luettavan oheisena, tavallaan semmoisena mainosvälipalana kun raskaampi luettava on vaatinut tauotusta.

Aina kirjasta yllätyksiä löytyy: - ai on maikkarin Rousekin Leena kuollut; - Ämeriäkkylän kesäasukas Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen* saanut sakkotuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta; - vai on Suomessa peräti parituhatta karhua - sehän on saman verran kuin asukkaita Ämeriäkkylässä!   *A-hah! tänään erotettu.

Vaan nytpä seisoo Vanhanaikainen Miehemme pulman edessä: MMM-palkintokilpailun kymmenestä kysymyksestä kahta huutaa, kaksi pysyy yhä ankarasta selailusta huolimatta vailla ratkaisua:

7.   Kuinka monta käyntiä Suomen kansallispuistoihin tehtiin vuonna 2017 ?
10. Mitä tarkoittaa nuorisokielen käsite ramu ?

Google kyllä vastauksen kertoisi, mutta kun se ei riitä, sillä vastaukseen täytyy merkitä myös sivunumero ja sitä Iso-G:kään ei pysty sentään kertomaan.
Vaan vielä ei hoppua: vastausaika päättyy vasta 31.1.2019.

Joten jättäkäämme VM-50  MMM-19-kirjansa kimppuun tuskailemaan - etsiköön ja pähkäilköön kaikessa rauhassa.
Jäämme kuitenkin kuulolle, kuis äijän käy - josko löytäisi neulat heinäkasasta.

🏂 hiihdot 10 km/234 km/€=38 h

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös


3 kommenttia:

 1. Kansallispuistokäynnit löytyvät sivulta 69. Mutta tuota ramua en ole itsekään vielä löytänyt.. kerro jos sinä olet? Aika loppuu kohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. a-i

   kiitti!
   Nostin jo kirjan hyllyyn muiden ämämämien jatkoksi.

   Outo ettei löytynyt vaikka sen tuhannen kertaa selattu.
   Pitää vissiin tuotakin ramua alkaa sihtailla näiltä uutiskatsaussivuilta. Vielä siis löytymättä.

   Poista
  2. MMM-fb tiedottaa:

   "Mitä Missä Milloin on ristiriitaisissa tunnelmissa.

   28. joulukuuta 2018 ·
   ...
   Arvoisat lukijat!
   Moni on ihmetellyt, että missä on palkintokilpailun 10. kysymyksen vastaus eli missä luuraa "ramu". Nyt on käynyt niin, että toimituksen virheen takia ramu on pudonnut pois kirjan viimeisestä versiosta. Sitä ei siis löydy, vaikka kuinka tarkasti etsisi. Toimitus pahoittelee virhettä.
   Kannattaa kuitenkin osallistua palkintokilpailuun. Voitte viimeiseen kysymykseen vastata mitä vain – sitä ei tulla laskemaan arvonnassa mukaan. Onnea kilpailuun!"

   Joten ei siis huolen häivää!

   Poista