Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 8. elokuuta 2015

Arbeit macht

12 -  3 -  4 -  5 - 6


 
Se portti vapauteen. 
 =
 Ovi uuneihin.


Tappotahti oli 10 000 ihmistä päivässä.
Eikä uunikapasiteetti aina riittänyt, joten osan oli juostava suoraan montun reunalta avotuleen.

Ja joku tohtii vielä väittää ettei holokaustia ole ollutkaan.
2 kommenttia:

 1. Arvoisa holosentrinen historiantutkija hikkaj

  Niin kauan kuin on elossa sellaisia ihmisiä, jotka ovat itse olleet mukana, kokeneet ja nähneet, voidaan toki lyödä luu kurkkuun vastaanväittäjille.
  Mutta väittävät kumminkin.

  Tosiasioiden tunnustaminen toisaalta ja niiden kieltäminen toisaalta ovat uskonnon kaltaisia ilmiöitä, joissa tarinat alkavat elää omaa elämäänsä. Tosiasioilla ei ole enää merkitystä, kun kiihko voittaa järjen.

  Suuret maailmanuskonnot ovat puolestaan hyvin kansaan uppoavia fantasioita. Uppoavat kansaan joko hyvällä tai pahalla.
  Tarinoitten pitkäikäisyyden tukena ovat toki moraaliset perustelut ja lupaukset tuonpuoleisesta, vaikka viimeksi mainitut ilmeisen katteettomia ja vailla todisteita.
  Ja mammonalla on toki häpeämättömästi ryyditetty myös uskon nostatusta.

  Hitlerin tappotouhuista on onneksi tallella niin elävää kuvaa kuin valokuvia, puhumattakaan tapahtumapaikoista.

  Stalinin tai Maon toimista ei juuri niin paljon taida olla julkista kuvadokumenttia. Tai sen Pol Potin. Toki näistäkin riittämiin.

  Mutta uudet sukupolvet, jotka eivät ole olleet osallisia hirmunäytelmissä, kokijoina tai näkijöinä, tuppaavat aloittamaan kaiken uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   historiattomuus on puutteista painavinta laatua.
   Lääkäriluettelosi ed. pottukommentissa muistuttavaa laatua, tarpeellista; enemmänkin kai olisi, ainakin Che Guevara ja ...

   Poista