Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 17. helmikuuta 2015

Teatteri pesee lätkän?

Juuri kun rupesin kirjoittamaan että olisipa teattereilla oppimista tuostakin Pietarin taide-elämyksestä, spektaakkelista jonka venäjänpoika oli loihtinut silmien alle kaikkine väreineen valoineen musiikkeineen, luistelijoineen, lippuineen lakanoineen, mattoineen, sotilaineen, soittajineen kohti lopullista värinää: SUURTA JA MAHTAVAA.
Veljet, toverit - on se. OLI se.

Juuri kun ajattelin suositella opintomatkaa teatterilaisille, jotta penkit täyttyisivät ja teatterit katsojansa mukaansa tempaisisivat, niin mitä uskomatonta luinkaan taustatietoja tutkiessani:

Teatteri on Suomessa suositumpaa kuin jääkiekko

5.4.2012, Verkkomedia.org
"YLE:n uutisten mukaan SM-liigaa seurasi kaudella 2010-2011 yhteensä 2,3 miljoonaa fania. Valtionosuutta nauttineet teatteritalot vetivät samaan aikaan 2,4 miljoonaa katsojaa."

Niin perunpa puheeni enkä suosittelekaan teatteriväelle opintomatkaa Pietarin jääpalatsiin, missä fyysisen näyttämämistaiteen suuret nimet Ilja Kovaltshukista Tihonov Jr:ään ohjaaja Vjatšeslav Arkadjevitš ”Slava”Bykovin hoteissa näyttävät mitä taidetta huippuosaaminen voi olla ja mitä tosin se myös saattaa olla:

Ei teatteri sentään noin suoraan toimintaan!

Vaikka miksei? Ajatelkaas. Sittenkin - Esko Salminen jäähylle kesken näytöksen potkaistuaan Aku Hirvin... Juha Hurmeesta ei voi takuuseen mennä etteikö noinkin vielä olla voisi.

Kova katsojaluku tuolla valotaululla  sunnuntaiehtoolla oli, mutta ei siis pärjää teatterille tilastojen mukaankaan! Ja onhan se vähän jos viiden miljoonan kaupungissa vain 12 000 katsojaa.
Eikö vaan? 

Voiton päivä

(Sunnuntai-illan ottelu Pietari SKA - Jokerit Helsinki päättyi voittolaukauskisan jälkeen kotijoukkueelle 2-1. Ottelun jälkitunnelmat luettavissa Citystä linkki.)
-3C hiihdot 496 km/€Ei kommentteja:

Lähetä kommentti