Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Mutta missä on Juhani Piste Tamminen!

Piti ihan etsiä teräsmiestä kuin sitä puuneulaa heinäsuovasta. Ja löytyihän Tami! Satukirjan kansiin kätkettynä.
Löytyi tuo Pistemies, lätkäkoutsi, joka päätti kaiken tärkeän sanomansa pisteeseen, lausumalla painavasti:
- Piste.
Eikä mitään englantilaista thatsittiä tai bullshittiä. Tosin ei hän noitakaan vältellyt eikä muitakaan amerikkalaishävyttömyyksiä. Rehvakas mies.
Kas tässä:
WSOY 2019
Tai eiku: leikkiähän minä laskettelen.

On nimittäin niin jotta aina väliin on välttämätöntä lukea ja katsella lastenkirjoja jottei liian vakavan aikuismaiseksi elämänasenne luiskahtaisi ja pitäisi noista eurovaaleista, ilmastonmuutoksista, pakolaisista, homoista, transuista, hallitusneuvotteluista, rinteistä, sipilöistä huolta kantaa ja huokailla jotta on tämä ja ovat nuo.

Tänäänkin EU-vaalit ja tulosilta. Olkoon! Puska on äänensä saanut (kun tarjosi, ent. vuokralainen, kahvit ja munkkirinkilän Shellin baarissa) ja menee jos menee parlamenttiin Hakkaraisen seuraksi ja Rönkä ...
Ei ei. Ja pois se meistä.

Me katsomme MM-lätkäfinaalin Suomi-Kanada, ja vielä huolettomammat katsovat ilmastonmuuttaja Bottaksen taistelua toisia ilmastonmuutosformulisteja vastaan päästellessään vähäpäästöisellä mersullaan Monacossa tai jossain katuajoissa katumatta. Ja kertaamme Happosen ja Utin Pisteestä Robinson-itseään taluttavan koiran seikkailua kaupungilla, Amerikassa ja lopulta avaruuden äärettömyydessä. Huimaa menoa ja lentoa, aivan toista kuin jotkut tyhmät EU-vaalit.
Ja
nytku lasten sadut eivät saa enää olla susimaisen tappavia sisällöltään, keskitytään ovelasti pelottaviin mustanpuhuviin kuviin, joista herttaisuus on kaukana. Katso kansi! Eiku siis: Katso kansi.
Aivan ilmetty Tamminen.


KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti