Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Jumalan kuopus Natalian kanssa

juhanipeltosviikossa marraskuinen alakulo päättyy, valopallero ilmestynyt taivaalle
tänään isä on häipynyt kirjoistakansista mersun katsastukseen sun muihin maallisiin toimituksiin
Lopuksi vielä kaksi koirakertomusohjailua Peltosta päin.
Ei ole Jumalan kuopuksen sivuhenkilöpersoona Winstonin eikä Natalian kanssa kirjan tahdikkaan päähenkilökoira Natalian voittanutta! Toinen ruma kuin piru, toinen oikea söpötin, josta Peltonen aikanaan pakinoi Hesarin palstoilla.

Yhä siunailuttaa:
Eipä riittänyt, kuten eilen luimme katseen kääntämiskehotuksen, omistaja Uotin sisu joka hetki katsella Winston-lemmikkiään, joka 'heitteli katseita kuin Perkeleen vävypoika hiiliä maanalaisiin polttouuneihin'.


"Mikä koira, vov. Siinä koirassa on karismaa."
Noihin sanoihin päättyy ylistelevä kritiikki Jumalan kuopuksesta ja kirjailijasta, jota enemmän kiinnostivat detaljit kuin kokonaisuus - aivan niin kuin tätä sarvilaista kriitikkoakin.

Oli se aika persoona tämä kirjailija Juhani Peltonen, Huovistakin veitikampi.

1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9.
KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

6 kommenttia:

 1. Juhani Peltonen on huippu! En ole lukenut häntä noin laajasti kuin sinä, mutta kaikki, mitä olen häneltä lukenut, on ollut todella Huovistakin veitikampaa.

  Katselen noita lehtileikkeitäsi nostalgisena. Nyt kun kaikki alkaa olla netissä ja häipyä sinne unohduksiin saman tien, niin tällaiset konkreettiset tallenteet tuntuvat entistä arvokkaammilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM

   etteivät menis unholaan tyystin, niin siksikin noita aina silloin tällöin ripustelen aina silloin tällöin tuulettumaan. Jälkipolville päiviteltäväksi. :)

   Näithän nyt lukea koko päällimmäisen jutun, jätin sen vähän suuremmaksi?

   Poista
 2. Tuon kirjan ilmestymisen jälkeen meille tuli eka lapinkoira Roope, tämän nykyisen Nopsan edeltäjä. Kirjakin tuli kai luettua, mutten muista siitä mitään. Roope pysyy ikuisesti mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   Peltosta on vaikeampi sulattaa kuin Huovista, vaatii hidastusta ja uusintaa. Tuossa kritiikissä näyn sanovan jotenkin näin: ~ parempi olla lukematta Peltosta kuin hotkien pikalukea ~ likiluettavaa on kun Hyry - pitää olla aikaa viipyillä.
   (Volter Kilvestä nyt puhumattakaan)

   Varmaan oot lukenu Kokon Mollin, siinäkin viisas koira, maailman viisaimmaksi väittää Kokko ite.

   Poista
  2. Ettei vain olis Molli jo liikaviisas. Tuon nimistä kirjaa oon just lukemassa ihan juttumielessä, kun eräät synttärit lähestyvät.

   Roope on jäänyt mieleen ennen kaikkea sen tähen, että karkasi turhan usein natalioitten perään. Sitä pijätellyt mikään. Ois leikkuutettu, mutta Kitteen koiraeläinlääkäritär sanoi, että luonne muuttuu...

   Poista
  3. ej

   Roopessa selevästi peräkammaripoijjan piirteet, jos natalioihen perrään: Ittään itään - muualta ei sua mittään mittään.

   Poista