Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Puolivuotta lämpöpumppua

 Talon lämmitys


Puolen vuoden sähkön kulutuslukemat 2023 kuvassa. 

Liki puolet (43 %) vähemmän tänä vuonna edelliseen vuoteen verrattuna.

Nyt ilmalämpöpumppu on kesälomalla, suljettu 11.6.

Ei mikään turha kalu!
 😉

aiemmat laskelmat

Kirjavinkeissä

3 kommenttia:

 1. Mukava nähdä lukemia. Meidän tavoitteena on pienentää lämmityskuluja. Siitä syystä olenkin alkanut etsimään tietoa ilmalämpöpumpuista. Vaikuttaa siltä, että on aivan kannattava valinta.

  VastaaPoista
 2. Oliko viime vuoden kevät ja alkukesä jotenkin tosi viileä vai mistä tuo korkea energiankulutus tuolloin johtui? Heinoa kuitenkin, että ilmalämpöpumppu on toiminut halutulla tavalla ja säästöä on syntynyt. Meillä mietitään ilma-vesilämpöpumpun ja maalämpöpumpun välillä. Koko lämmitys nimittäin uusinnassa.
  https://www.kylmamestari.fi/ilma-vesilampopumput

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun jaoit hieman näistä kulutuksista. Mieheni kanssa oli puhe, että täytyy varmasti myös ilmalämpöpumppu jossain vaiheessa hankkia. Uskon, että paikka sisäyksiköllekin voisi löytyä helposti. Merkistä ei vielä kuitenkaan ole keskusteltu.

  VastaaPoista