Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

900 km = 20 m³

Opettajana oppi hyvin siihen ettei ikinä jälkeensä mitään jättänyt, eli minkäänlaista näkyvää kosketeltavaa tulosta kesälomalle poistuessa ei näkyvissä.
Ihme jos kryptiseksi, ks. KR-kommentti, on väkisinkin tullut - jopa itselleen.

Abstaktiksi. Absurdiksi. Imaginaariseksi. Ilmankos Kafka alkoi viehättää jo varsin aikaisessa vaiheessa, ja erityisopena yläsaasteella eiku siis yläasteella talven toimittuani FK ryömi jo ylitse muiden.
Onneksi siitä myllystä vähitellen pääsi pois ja Kafkakin muuttui Kilviksi, Eevan Tamara ja Volterin Kirkolle panettivat jo jalkaa maahan, kunnes Päätalo vastustamattomasti upotti vyötäröä myöten realismin kuohuihin.
Nyt tahtoo taas mopo keulia ja palailla takaisin surrealismin puolelle, joten ei ihme jos arvostamani KR kovin kryptisena näitä juorkunoita pitää.

Kovasti kuitenkin yritän etten lentoon lähtisi, Ikaroksena sulaisi. Murtsikointi läpi talven on yksi keino: sukset jalassa on vaikea lennellä ja siipiään räpytellä - mieltä se ei kyllä maassa pidä. Vaan nyt loppui se laji kuten kuvastakin paljastuu.
Kirjallisen kaverini kanssa kävimme muutamana päivänä mailinvaihtoa harrastustemme tiimoilta, hiihto/halonteko, tähän tapaan:
Minä: "Laskeskelin että kolmisen viikkoa tuli hiihdettyä talven aikana eli 8-tuntisina työpäivinä 120 tuntia. Tulos 900 km näkymätöntä työn tulosta. Paljonko motteina eli metreinä taikka kilometreinä tekisit halakopinoa?"
Hän: "Nooo... kyllä siinä meikäläisen työtahdilla sen 20 m³ halkoa tulisi. Oikeat entisajan halontekijät tekisivät pitkän pinon, jotta tilillä kaupasta jotakin pääsisivät ostamaan. Entisiä urheilijoita muistellen voisi katso Areenasta filmin Toini Gustafssonista."
Minä:---
Hän: "Talven "hiihtohanke" ja halontekohanke taitavat olla samoissa. Kuiva koivuhalko 20 m³ näyttäisi maksavan 1200,00 euroa. Jos saman määrän tekee omista puista sekahalkona, olisko se hanke 1000,00 eur -50,00 eur, kun naapuri ajaa rangat metsästä. Nyt tein 20 m³ koivupropsista, joka 15 kiinto-m³ maksoi naapurilta ostettuna 500,00 eur. Joten hanketta tulee 700,00 eur. Laskussa ei ole otettu huomioon bensaa, öljyä eikä teräketjujen kulumista tai viiloja, rukkasia... jne." 
Minä: "Hiihtohan tuotti: kilsa ja €. Eli saman arvoset hommat meillä - sulla vaan kaksinkertanen lämpö."
Ja ainoa näkyvä tulos tässä:


3 kommenttia:

  1. Meille vanhoille sopii tuo krypti-seksi... Niin minä sen luin muutamaan kertaan, kunnes tajusin oikean kielioppimuodon. (Juoksee mutkitellen kauemmas ennenkuin se koivuhalko tavoittaa minut).... :D

    VastaaPoista
  2. aina sama virsi ja laulanta - ruokottomilla ruokailijoilla

    VastaaPoista