Tietoja minusta

Oma valokuva
SARVin jäsen, exänä: ope, lautamies + vähän sitä sun tätä ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HuK

perjantai 19. joulukuuta 2014

Armo Hormia osasi olla ilkeä mies

Tuohon mieheen minäkin hölmö lankesin lukioaikoina kaupungin kirjaston parvella luettavaa valkatessani: Runot, luokka 82, sekä Filosofia ja Psykologia 1. Niinhän se meni. Noita kuikuilutti. Niissä oli enemmän liikkumatilaa mielelle kuin jossain rajallisessa faktassa: 3 yhteiskunta, 4 maantiede.
Runojen kyytipoikana siis Hormiaa. Upposi ja uskoin.
 • Ihmisen ongelmia
 • Tunnetko itsesi?
 • Älä pelkää
Unohtui ajan oloon koko olotila, kunnes iltalehdistä jompikumpi viikolla kertoi, millainen mies oli ollut tämä nuoruuden ohjaajani.
Herranen aika minne vieheeni olin viskannut!
Vaan enhän minä tiennyt että Armo Lahja pieksi vaimoaan mennen tullen ja kuin viimeistä sikaa, juopotellen armottomasti Saarikosken kanssa - sen minkä pahoinpitelyltä ja pieksännältä ehätti.

Vankimielisairaalan ylilääkäri hän oli ja uhkasi pistää vaimoonsa semmoisen piikin ettei tokenisi, jos tämä pullikoisi ja erota yrittäisi.

Armo Lahja Hormia (1928 – 1988), Juuan papin poika.
 Suomalainen psykiatri, kirjailija, runoilija, kirjankustantaja ja turkulainen, määrittelee WP.

Hänestä on vaimo-Aiju, Turun tuomiokirkon legendaarinen opas, lehteen lausunnon antanut ja nyt menneisyytensä kirjokansiin kilkutellut, syksyllä jo ilmestyneessä elämän muistelussa:
Sinikka Klemettilä Aiju – Aiju von Schöneman muistelee.

Aiju on ehdottomasti  jossain vaiheessa käsiin ongittava ja pohdittava, että noinko ilkeää ja hullua miestä minäkin olin uskonut ja palvonut keskenkasvuisena - minäkin brutus.

Onneksi en sentään aivan kaikkea uskonut, niin pääsimme yhä elävien todistajien läsnä ollessa vielä nuokin kokemaan ja uudelleen todistamaan: Helmihäät.

Kunnon jouluaterian kinkkuineen nautimmekin eilen Koivikolla.

 
Haastattelu YLE

1 kommentti:


 1. Niitä on sellaisia julkisuushakuisia ihmisiä. Kun ei muuta keksitä, muistellaan vanhoja asioita. Minä en sellaiseen syyllisty.

  Julkisuudesta tulikin mieleen, että TV-uutisissa oli juttu suomalaisten Venäjän-ostosmatkoista. Kovin ihmettelin, kun jutussa ei ollenkaan mainittu lähialueyhteistyön tärkeimpiä artikkeleita, ostopalveluita naisilta ja водкаa. Selityskin löytyi. Juttuun oli haastateltu palstanpitäjän puolisoa.

  Asia minulla kuulu, mutta eikö tuollaiset matkat olisi mukavampia ihan miesporukassa. Isänikin sellaisella ryhmämatkalla oli -41-44 0,5 miljoonan miehen kanssa ja muisteltavaa riitti.

  T. Ville Virtanen Hesasta.

  VastaaPoista