Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

sunnuntai 25. elokuuta 2019

Vaklaamassa

sisäpiirijuttu, joka kuitenkin saattaa hyvässä lykyssä aueta kelle tahansa
 
Siinäpä sitä lauantaipäivän paikanpäällä liveohjelmaa ennen Ruotsi-Suomi-yu-maaottelulivelähetystä (kahvitauolta vasta saliin).
Tuossa y.o. virkkeessä lienee joillekuille jo tarpeeksi setvimistä. Silti kryptisellä vakoilulinjalla tässä edetään alusta alkaen.
 
Elina Sanan sanat yllättivät, nuihen muihen eivät - Keskisarja tuttu tv:stä, Turunen vaikka sun mistä. Teemu imaisi mukaansa Aleksis Kivi -tutkimuksellaan; tutkimushan on osaltaan vakoilua, eli päivän teemassa pysyttiin. Hessu hössötteli omiaan yli aikojen ja rajojen; eikähän turjailijasta voinut olla pitämättä, vaikkeivät sävelet ihan selevät olleetkaan. Samoinhan oli Aleksis Kiven laita Keskisarjan mukaan.
 
Heikille sitten yhenäkin tuli kiire väistyä ja loikkia paikalta pois.
Parempi niin, koska huulenheittoon ei Elina Sanan loppuesityksessä ollut aihetta. Eikä silläkään etupenkin kovaäänisellä huutelijalla ollut aihetta huudella, vislailla eikä irvailla mistään aukirepsottavista kengännauhoista kuten Keskisarjalle.
 
Sana puhui kirjastaan Isän sota avaten samalla sitä mustaa möykkyä, jota oli kantanut piilossa koko ikänsä ja joka laukesi vasta kirjan myötä: kielinero isä kävi tulkkina vakoojasotaa natsien rinnalla ja tytär-Elina sitten omaa 'sotaansa' ankaranjulmaa isää vastaan, lopulta kirves kourassa ja tappamistarkoituksessa.
 
Siinäpä Kuulijalla puntaroitavaa, arvojärjestykseen pantavaa kuin Levylautakunnalla ikään. Kumpi parempi: Oman itsensäkö tutkimus vai jonkun kansakunnan kaapin päällä olevan? Hillitympikö esitys antavampi vaiko mukaansa tempaava?
 
Niitä näitä pohtiessa tuli vakoiltua myös sitä eesistujahuutelijaa; ei se nyt ainakaan Ämeriäkkylän entinen kunnanjohtaja noin epäkorrekti voinut olla, vaikka sieltä päin huutelu kuuluikin? Eikä tämäkään meidän suunnan herrasmies, jota myös vaklasin ja yritin selvittää: ettei vain olisi ollut salaseurojen - Valkoisen Torakan tahi Sarvikuonokkaiden - lähettämä vakooja!    
 
 
pst
Vakooja-teemaa jatkoimme vielä tilaisuuden jälkeenkin ja Sutkin krouvin ohi ajaessamme vilahti terassilla tuo tutunnäköinen hahmo, joka oli loikkinut pois runoilunsa jälkeen.
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Vakoiluammattitaijolla selevitin, jotta eiköhän se välihuutelija ollut ammattilainen, tuo keskimmäinen

  https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kulttuuri/item/227101

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   niinpäs näkyy - ois voinu kyllä pitää mölyt mahassa ja jättää Teemun kengännauhat auki. Josko nuo Roukalahen tijattareissa noin rempseitä huuvvelloon!?

   Poista
  2. Mulla kun on oma arveluni: välihuuvoista oli sovittu järjestäjien kanssa, tavoitteena vähän piristää hauvanvakavuutta. Vaan voinhan olla viärässäkin.

   Ja kiitoksia armollisesta kuvakulmasta, kalju ei näkynyt...

   Poista
  3. ej

   vaimole sanoin jotta tuo suattaa olla EJ ota kaiken varalta kuva. Otti.

   Poista
 2. Minä ihan luulin, että pääkyttä Hikkaj ois suvainnut laittaa oman kuvansa, mutta eikös mitä. Se sarjatulimies on varsinainen aiheitten pilaaja, huono kirja tappaa markkinat muiltakin https://agricolaverkko.fi/review/alemman-keskisarjan-kivi/#comment-163

  Terveisiä VARSINAISEN Suomen maaseudun rauhasta.

  JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   ovat ne nuo tietokirjoitukset, linkittämäsi esim., pitkiä ja ikäviä ja epäselviä - joskin perusteltuja. So. kierteleviä ja kaartelevia, ummet ja lammet kertovia.
   Ajankäytön hukkaa.

   Toista se on tätsi näissä pottujutuissa: lyhyesti epäselviä! Säästyypi lukijalla aikaa (muka)tarpeellisempaan.

   ps
   ed.potussahan vasta seison oikein sarjana kuvassa, kun en muuta osannut. ;)

   Poista