perjantai 12. elokuuta 2016

Naurussa pitelemistä

Kasper, Jesper ja Joonatan. Oli ilo olla paikoilla.
Taidettiin istua katsomossa ainoina vanhempina, joilla ei vieressä kähelehtänyt omia puoskia. Mutta ei se mitään haitannut, päinvastoin: menosta ja meiningistä sai nauttia vastuuttomasti. Oltiin kuin lapset, elettiin sykleissä. Vastuunkanto teatterikäyttäytymisestä jäi isille ja äideille. Eikähän meillä niitäkään enää ollut!
Jeee-E!
Sinkkolassa osasivat.

Ja jos ette enää muista, niin noille rosvoille kävi hyvin: Kasperista tuli Palomestari, Joonatanista Leipurimestari ja Jesperistä Sirkustirehtööri.

Sitä oppi kuin erehtyi! Siihen kouluja aina tarvita!

Joonatan, Iiro Tuovinen, oli lupsakka rosvo, Kasperi, Teemu Heikkinen, römeä-ääninen, ja hih! Jesperi, Meeri Toivonen, olikin symppis ja - nainen! Symppiksiä olivat kaikki, eikä Leijonakaan järin pelottava. Sohvi-täti, Sanni Hirvonen, osasi pitää kuria niin että voisi siirtyä suoraan opettajaksi nyt kun näytökset loppuvat ja koulut alkavat, vaikka toisaalta ...

Kuriako kouluun lisää?!?

E-Ei! Vaan ymmärrystä, opettajien ymmärrystä lapsia kohtaan: ei se oli massa joka siellä velloo, vaan yksilöitä tulvillaan kukkii niin kuin iloinen Amsterd ...

Ihan totta: Olisi opettajien aika kasvaa nyt kun voimaan astuu uusi OPS uusin oppimiskäsittein.
Muutosten tuulet puhaltavat.
(Ai että on helppo jos surkuhupaisaakin=ks. otsikko! huudella täältä parvelta vastuuntunnottomasti kuin tuolla Iloisissa rosvoissa eilettäin - jihhuu!)

Ehkä nyt nuokin Kun koulu ei tajua -pamfletin haastattelemat koulun kaltoin kohtelemat aikuiset saisivat oikeanlaatuista, yksilöllistä opetusta uudenlaisessa oppimisympäristössä. Nyt näitä erittäin mielenkiintoisia - kutka mitenkin kouluaikana tampattuja - ihmisiä meillä on ilo tavata Vuoden 2015 Luokanopettaja-tittelin saaneen Maarit Korhosen kirjassa, joka uusimpana liittyy sarjaan Into-pamfletit.


4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kustantaja tuo Into.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EJ
      olet jäljillä = ei sitä ja samaa, kuten isoisemmilla.

      Poista
  2. Tuonne Cityn puolle yönkuihassa kommenteerasin jo tuosta japanilaispuupiirroksesta, joka kirjan kanskuvaks on valkattu.
    Sehän kuuluu Hokusain Fuji-vuorta esittävien kuvien sarjaan, numero 21 kolmestakymmenestäkuudesta. Liekö alkuperä kerrottu kirjassa. Jokuhan siihen on tukkipoijjaat lisänny suippojen venneihen sijalle. Vuortakin on vähän louhastu.

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0d/Great_Wave_off_Kanagawa2.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kavi
      siinä lukee että
      Kannen kuva: Karstein Volle.

      Poista