perjantai 6. syyskuuta 2024

StarStrrStrsa

Nappielokuva ⭐⭐⭐⭐⭐


🠉🠉🠉David Lynchin ohjaama velmu tositarina. Karhean lämmin elokuva kertoo vanhasta miehestä, joka lähtee ruohonleikkurilla ajellen tekemään sovintoa toisessa osavaltiossa asuvan veljensä kanssa, kun molempien terveys on alkanut horjua. Pääosissa Richard Farnsworth, Harry Dean Stanton ja Sissy Spacek. 

Siinä kaikissa elämänliemissä marinoitunut pappa ajelemassa sovinnontekoon sairaan veljensä tykö. Mitä tuota nyt matkaa neljätsadat mailit: piankos tuon pyyhällät - ruohonleikkurin pukilla.

Leffasta puhuisivat asiantuntijat, meikäläinen elokuvakatselu-uran alkutaipaleella tyytyy sanaan elokuva. Ja vähän supummalla suuta kuin nämä filmiasiantuntijat, jotka leffoja katsellessaan /kuunnellessaan ovat höröllä korvin kuin jänöt metsässä.

Kuunnelkaas: https://areena.yle.fi/1-66733349

Elokuvakatselu-ura taitaa täällä vääjäämättömästi jatkua, sillä sen verran hienoa elokuvaa on tuo StarStrrStrsa... siis tuo kuvassa ilmoitettu elokuva, juuri sellainen, minkä kaltaisia romaaneja haen ja haen lukeakseni, mutta turhan harvoin löydän.

Sitä minä vaan tuossa StarStrrStrsa...-lausumisyrityksessä mallasin, jotta hittoako ne eivät käännä elokuvaa suomalaisen suuhun sopivaksi, vaikkapa Karvosen Alpinin matkanteko tai jotain. Nyt jää kuva katsomatta puolelta miljoonalta eläkeläiseltä - no ainakin sadoiltatuhansilta - joilla ei ole internettiä, pankkikorttia eikä ainakaan kieli hallinnassa.

Areena elokuvaan
Kirjavinkeissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti