keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Tavan Pulliainen

lukee kirjasta:

"Täysmittaisen hyökkäyksen Ukrainaan se aloitti torstaiaamuna 24. helmikuuta kello 5.35, samaan aikaan pohjoisesta, idästä ja etelästä."

"Minusta on turha epäillä Putinin mielenterveyttä. 
Hän käyttäytyi rationaalisesti omasta logiikastaan käsin. Viittasin Angela Merkelin kuuluisaan lausahdukseen, että Vladimir Putin eli omassa todellisuudessaan."


On sillä Himasen Hannulla (s.1951), ikätoverilla, omat suuret ongelmansa ratkottavina päivästä päivään, isojen herrojen, osin tuttujensakin, touhuja asioiden ytimiä kaivellessaan. Ratkaisematta tahtovat jäädä. Tänäänkin, vaikka kuinka spekuloisi.

Toista se on Tavan Pulliaisella (s.1950) täällä periferiassa, kultamaassa, minne maailman murheet eivät yllä kuin pintaliitona olohuoneen nurkassa välkkyvän aparaatin kautta - ns. kontaktipintaa kun ei ole.

- Ah, tää onnea on! pääsee suusta ilmoille hehku.  

Näet tämänkin keskiviikkopäivän ainoa ratkaistava pulma on aitan sänky. 
Tyhjään kehikkoon pitäisi rakennella tukeva pohja, mikä ei tuottane minkäänlaisia vaikeuksia, kunhan tarvikkeet saa kerätyksi kokoon minkä mistäkin liiterin nurkista, aitan vintiltä ja saunapuiden takaa kurkittua oviaukosta.

- Toista se on täällä kuin Himasella! iloitsee TP ihmisosaansa.

Kurkistaa kuitenkin ennen aitanpolulle astuessaan tekstiteeveestä, jotteihan se vaan vielä ole alkanut. Se Suureskalaatio.


Kirjavinkeissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti