torstai 1. elokuuta 2024

Vauvakoulu


Kai ja Ken Vainiomäki: Vauvakoulu - Vauvojen suuri salaliitto Nemo 2024



"Niin hän jaksaa taas pissata sohvalle, kakata kylpyyn ja syödä kukkamultaa, kuten kunnon vauvan kuuluukin - ja jos kaikki menee hyvin, hän jatkaa vanhempien uuvuttamista taaperoiän seinille piirtelyyn asti."

Huvittavan totta! Ydinsanomaltaan. Äitiyspakkauskamaa! Kunpa lisäisivätkin.
 
Takuulla monet äiskät ja iskät samaistuvat kirjan tekstiin ja kuviin ja päästävät helpotuksen huokauksen saadessaan tietää, jotta opetettua kaikk'! ja jotta sama meno se on muissakin lapsiperheidylleissä. 
Sekä kirjoitus että kuvitus osuvat ja uppoavat.

Sanomahan on ylisukupolvinen. Niinpä ukkilukijankin mieleen vyöryvät tuoreina Ne Ajat, jolloin ... No, parhaita aikojahan ne lopulta olivat, ja vain hetkittäin tämmöisiä kakan ja pissin ja venkoilun täyttämiä.

Nimiäisten jälkihöyryissä on hauska haukata tulevaa ja jo olevaa, kertaalleen koettua: noinhan se pikkuipanoiden kanssa suj - eiku menee.

Öisen vauvakoulun opit tahtovat vaan varttuessa unohtua, mikä ei mikään ihme olekaan, sillä kouluahan on käyty osin jo ennen syntymää. Mutta ei hätää - repetito mater hoitaa hommat himaan. Eli on kertauskurssien vuoro: vauvat saavat hälytyksen ja palaavat öiseen vauvakouluun kertaamaan vanhempien uuvutustaktiikoita: kakkapissiläträämistä, muklaamista, puklaamista, huutamista, kiukkuamista, yöherättelyä, sormiruokasotkemista, pukeutum... Vauvakoulu - Vauvojen salaliitto -kirja on disneykelpoisten Vainiomäen veljesten kirjoittama ja piirtämä asianytimeen osuva lastenkirja ennen kaikkea äideille ja isille taustoittamaan ja helpottamaan arjen (p)askareita.  😁 

🍼🐥👶👼🚼
Kirjavinkeissä
Vauvakoulu hiukan erilailla täällä

6 kommenttia:

  1. Äärimmäisen huolestuneena olen jo pitkään seurannut, että etkö sinä hyvä mies ollenkaan huomaa, että Pariisissa on ölympiäläiset!!!!!!

    T. JV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jvon

      Aidompia ovat nuo kesäteatterit kuin Pariisin Ölymmpiäläisavajaispektaattelit.

      Vaan älähän hättäile:
      jahka yu huomenissa alkaa niin ...

      Poista
    2. Jos minä nyt tämän yhden ainukaisen kerran olisin olevinani joku kyldyyri-ihminen, niin eikös kyldyyri puhuttele ja kohauta. Se sillalla ollut "muotinäytös" oli turhan pitkä, mutta sen jälkeen pidot paranivat ja ölympiäläiseni tuli katsottua. Ehkä tosin pitää vielä katsoa, kun kaksi muslimimiestä hakkaa naruneliössä naisia, sitä woke tekee!

      T. JV

      Poista
    3. Tätä miesnaista tarkoittanet: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000010602313.html
      =
      ”Olen kerran otellut hänen kanssaan ja kyllä minä katsoin, että ei jumaliste, mikä mies sieltä tulee. Hän piti lyödessäänkin sellaista äijämäistä ääntä ja hänellä kasvoi pulisongit”, Potkonen kertoi.

      Poista
  2. Tämähän voisi olla loistava lahjaidea ensimmäistä muksuaan odottavalle kaveripariskunnalle! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. T-T

      ja myös taannoin synnyttäneille ynnä kaikille muksujen vanhemmille välttämätön/pakollinen 'lohtukirja' - varsinainen vertaistuki ja ensiapu, heti tajunnan ytimeen menevänä.

      Poista