torstai 9. marraskuuta 2017

Älyvapaata patsastelua

Minä, mummo ja maraton - Karj. 7.11.1981

ACT 4

Harlem

Madison Avenue alkaa. Herkut lopussa, etupää niellyt eväät? Ei. Tämähän on Harlemia. Neekerislummia. Poltettuja taloja. Huumeiden käyttäjiä. Murhia. Jazzia. Huokeita naisia. Ovat silti kiinnostuneita meistä, yhdenlajin huumatuista. Kuuluu ymmärrettäviäkin huutoja --- UUAATÖöö!!
Olen siirtynyt huomaamattani keskelle juoksijavirtaa, pois kadunreunasta. Alitajuinen pelko: ei sitä tiedä mitä me meinaavat, ei pääsekään kotiin reissua kehumaan.

Central Park - Run, Baby, Run!

Periaatteessa en kävele, tämä on hölkkäkisa. Vaikka on täällä kaikenlaista: Pyörätuolimies ohitti jo alkumatkasta. 82-vuotias vaari jää sentään jälkeen. 72-vuotiaana hölkkäämisen aloittanut onnellinen isoäiti lienee myös takanpäin - vaikka mistä sen tietää. Moni kuusikymmenkesäinen kiitää reilusti edellä. Puujalkamies, 7-kertainen infarktitoipilas, kädetön, sokea, Batman, Dracula, Robin Hood, mies käsiraudoissa, mies paistinpannu kädessä, tarjoilija viinikarahvi tarjottimella, koripallonpomputtaja ...
Ei liian vakavasti. Mitä älyä tässä on? Ei mitään, kertakaikkiaan ei hippuakaan. Mutta ei sitä saakaan olla. Älyä on maailma täynnä, niin paljon että pallo vapisee. Älyllä kaikki on rakennettu. Älyllä tuhotaan. Olisiko jo aika tuhota äly, ennen kuin se tappaa ihmisen. Mitä viisastelemaan. Viimeinen jotenkuten koossa pysynyt mietelmä. Kadun varrella pauhaa rock'n roll. Tässä lähettyvillä ampuivat vuosi sitten John Lennonin.

jo ..
                        
... silmissä siintävät
 jatk ...
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6-7 
KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös


5 kommenttia:

  1. Kerran tuli puhetta urheilutoimittaja Jääskeläisen kanssa urheilemisesta. Minä pijin kävelyä parempana kuin hölkkäämistä, koska juostessa jyskyttää päähän. Jääskeläinen siihen, että se on terveellistä jyskytystä.

    Jääskeläinen taisi kuolla päätoimittajana, melko nuorena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EJ
      eikä nää pikku-ukkoja vaikka jyskyttäs. Harhoja kyllä.

      Samainen Jääskeläinen sen tuon jutunkin laski lehteen, yhessä könötettiin pöyvän ympärillä ja mietittiin kuvitusta.

      Tähän muisteloon
      etin ja etin reissulta valokuvia, etteikö vahingossakaan WTC:n kaksoistornit - tuossa kuvassa näyttäs olevan neljä!
      Kylykikuva tornin juurelta huipulle kyllä löytyy, vaan ei se kokonaiskuvaa anna.

      Poista
  2. Hyvä jyskyväki

    Jos päässä jyskyttää, niin päätoimittajaksi pääsee ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hölkkääminen katsotaan ansioksi, pressiklubilla hölöttämistä ei.

      Poista
    2. Hyvä päätön väki

      Päätoimittajalla pitää olla iso pää (ylä);
      ainakin Röllin mukaan (yhtä luotettavan tuntunen esiintymisessään kuin Ilkka K) pääministeri pitää olla varustettu isolla päällä.

      Poista