Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 10. kesäkuuta 2022

Huomaan arvostelleeni erittäin ajankohtaisen kirjan!

Vaikka tuolloin vähän nyreksinkin, ainakin vetkuttelin.

Luetuimpien listalla, tuolla oikealla palstalla, kirja ajoittain vilahtelee. Ja varsinkin nyt kun koko maailman, eikä vain Ukrainan, nälänhätäuhkasta puhutaan uutisissa.

Kannattaa todella näpätä tuota Jättäisinkö kirjan kesken? -kirjalinkkiä ja seurata sen sisäisiä linkkejä, jotta saa taustaa nykyuutisille, vaikkapa tämän Venäjän ulkoministeri Lavrovin ja Turkin virkaveli Cavusoglun 'viljatapaamiselle'.

Eli uudelleen on syytä ja paikallaan nostaa esille luettavaksi Anne Applebaumin parikolme vuotta sitten ilmestynyt yhä ajankohtaisemmaksi käyvä kirja:

Kirjavinkit

Kirjavinkeissä

8 kommenttia:

  1. Arvoisan arvostelijan neuvosta luin tämän: Seppo Porvali: Kersantti Kalle Päätalo: mestarikirjailijan sota. Yllätykseni oli oikeastaan aika suuri, kirja oli hyvä. Siinä oli nivottu Päätalon vaiheet hyvin yl. asioihin. Tähän oli tarvittu 200 sivua, ei 3000 sivua, kuten Päätalolla itsellään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jvon

      >5X3000 = katopa tuonne: https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/polhokanto-iijoen-tormassa/

      Pitää vissiin arvostelijankin sitten lukia se suosittelemansa kirja ... :)

      Poista
  2. No siinäpä on tosiaan ajankohtainen kirja tähän hetkeen. Rankka ja ahdistava aihe kyllä kieltämättä, mutta taatusti tärkeä kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kirjis

      Stalin näännytti nälkään 4 milj. ukrainalaista, Putin Pieni yrittää ylittää luvut + maailma päälle.
      Aikoihin on taas eletty.

      Poista
  3. Arvioista puheen ollen: kiitos upeasta ja tyylikkäästi kirjoitetusta arviosta Kirjavinkeissä! Tämä on suuri kunnia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KS
      samat sanat kirjastasi. :)
      Luin sitä varmaan lähes yhtä hitaasti kuin kirjotit: parikolme sivua / kerta palaillen ja edeten. Harvoin niin hartaasti tulee paneuduttua.

      Vielä ihmettelen että, miksi se luokitellaan YA:ksi.

      Poista
  4. Valitettavan ajankohtainen kirja. NykyStalin vasalleineen (Lavrov Kolmas maailmansota-ydinaseuhkailuineen, Medvedev pöyristyttävine puheineen) jatkavat samaa idiotismia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. F

      Ihmeen kauan Hitlerkin sai melskata ennen kuin toimeen tartuttiin. Ja loppu koitti.

      Poista