Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 30. marraskuuta 2021

Havukka-ahon ajattelija

ajatuksissa lunta kolatessa eilisen jäljiltä, kun eka osa uusintana telkussa monen vuoden takaa.

YLE Areena

... osaa tuo Kai Lehtinen roolinsa, vaan kun oli Päätalona vasta, näkyi Konstassa Kallea seassa. Vähän häiritsi ja tuli mieleen, oliko Kainulainen joskus ollut Pylkkäsenä sopivampi. Vai olisiko Kainulainen ollut ensinkään Konstana, Kätkäläisenä se oli ainakin. Ja Leinohan se oli Havukkalaisena, niin se meni. Oli kumminkin Kainulainen Päätalon Herkkona. Oli miten oli, parempi tämä Havukka-ahon ajattelija oli kuin muina maanantaina pyörinyt Åke Lindmanin Lapin kullan kimallus, se jossa Ville Haapasalo laihana poikana ja Petelius Lapissa nyt Naima-Aslakitta, anteeksi pyytelemättömänä. Eivätkä Kainuun luontokuvatkaan kalpene Lapin ruskille. Väli-kädetkin kävivät selviksi oikein kuvien kera. Ensi kerralla pääsee Konsta elementtiinsä tavatessaan ne oppineet herrat, lisenssin sun muut maisterit, tenttaamaan tietääkö nuo oppineet mitä. Nykywokessa mahtas Huovis-Veikko olla aika suossa eli lirissä kun ei se sais paljon sanottaviaan paperille naputella saati ilmituoda. Johan Veikko kirjojensa taitekohdassa Ronttosauruksessa ja muissa naispikakiituriluistelijan pyllynpyörityksissä alkoi hipoa hyvänmaun rivoja rajoja; eivätkö nuo kohta roviolla poltelle huovisia kunhan keksivät Sotkamon äijän. Tosin ei se puoluepoliittisista syistä pannaan joutuisi niin kuin Haanpään Pentti ...

YLE Areena

10+10km  50km/€ 8 h

Kirjavinkeissä


2 kommenttia:

  1. Minusta Kai Lehtinen on oikein sopiva Konsta. Havukka-ahon ajattelija on mukava sekä kirjana että elokuvana. Kyllä tosiaan tulee välikädetkin havainnollistettua! Ja lisenssejä on hauska tavata ja tentata. Me mieheni kanssa tykkäämme sen Mooses Pessin naurusta 😊 Nyt emme katsoneet tv:stä, mutta meillä on tuo dvd:llä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kirjis

      Aikoinaan radiokuunnelmassa oli varsinainen kohokohta tuo Mooses Pessin nauru; sitä riitti.

      "Ruudussa jo heti!" pauhaa telkku.
      Kammoksun tuota kiirettä: pittää malttaa oottaa. d d d (= Mooses Pessin nauru päälle.) D

      Poista