Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

perjantai 10. toukokuuta 2019

Maalaiskevätpäivänkulku

    
 • uusi sähköliesi/hella, ei keraaminen - edistystä silti; edellispäivähän oli päättynyt puuhellan rinkien ja levyjen sekä koko rautaisen kehikon ylösnostamiseen ja rautaharjalla nokikarstan harjaamiseen, syy moiseen touhuun oli peltien kiinnityöntämisen jälkeinen haju, joka ei johdu liian aikaisesta peltien kiinnilaittamisesta (ei apua: olisiko joku lintu kuollut piippuun)
 • peräkärryn valot viturallaan; naapuri aina avulias, ilmoitti oitis, ettei maadoitus näy pelaavan; korjasi kuntoon
 • vene vesille, katiska järveen; navakkaa etelätuulta
 • risusavottaa samalla reissulla  muutaman ohuen koivunrungon karsinta kassaralla ja käsisahalla, raahuu metsästä ajotienvarteen
 • ulkosaunan lämmityksen (vedet korvoon ja lämminvesipataan sankolla pumpulta - siltä kaunottarelta) ohessa halkojen hakkaamista ja pienen pinon rakentelua, välillä hiki välillä holotna
 • kellarin ikkuna auki kesäksi; hyönteisverkon paikkaus ja paikalleenlaitto
 • alimman porraskiven maalaus
 • sauna
Vapaa-ajan viettoon saunan jälkeen; Toinen Kaunareita katsomaan, Toinen Elämäntarinan ja Nuoren Voiman** uusimman numeron kimppuun.
O Ou ja Oolalaa!
 siis kaksinhan me päivän ahkeroimme, tunnustettakoon kun kerran pääsi huulilta lipsahtamaan.💔👅
** näkyy Harry Salmenniemellä ja Jaakko Yli-Juonikkaalla olevan ylipääsemätön ja totinen taisto ja henkilökohtainen vainoriita toistensa (kirjallisista) kyvyistä:

HS: "Ajaudut talousvaikeuksiin, alkoholiongelmasi pahenee, terveytesi pettää, yrityksesi syöksykierrettä ja teostesi asiavirheitä pengotaan laajasti julkisuudessa."
JY-J: "Miksi NV julkaisee tämmöistä? Varmaan näet, ettei Harrilla asiat eivät ole hyvin! Ja on tämä ollut minullekin raskas vuosi. Pyydän, että keskustelu poistetaan lehden verkkoversiosta. Paperilehden osaltahan, ei sitten enään mitään olekkaan tehtävissä."

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

4 kommenttia:

 1. Katiska on liijjan heleppo. Meillon lahnaverkot. Eilen yheksän, suurin 3,7 kg. Minä souvvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   miekii souvin - äitiinpäivälahjaks.

   Poista
  2. HÄH? Ettekö te enää hiihdä järven jäällä?

   Meinaan, Åbossakin on ollut toukokuussa kylmä kuin itänaapurin helvetissä.

   T. Åbon kirjeenvaihtaja

   Poista
  3. jvon

   järven päällä kuitenkin - ja kaks keppiä käsissä!

   Poista