Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 2. elokuuta 2019

Sisäänlämpiävästi

(kaiken takana on nainen - Jeanne d'Arc, 1412-1431, eli Kirjavinkkeihin kirja-arvostelun tekeminen)

klo 7.51
Pistäisin teoksesta historiallisen talon kuvan tähän, jos skanneri toimisi, mutta kun ei. Kuvaillakaan en tohdi, koska ei se sellaisena kuin on, esille tulisi. Sinne päinkään!
Joten odotetaan mikrotukihenkilöä. Kymmeneltä lupasi pistäytyä.

Paininpa sillä aikaa kirjan tekstin kanssa. Taikka kirjailijan, tuon Hannu Mäkelän, jonka tunnustuksellisten kirjojen, vaikkapa Valo - Kertomus rakkaudesta, ja Mutina-blogin kautta tunnen hyvin, tuntuu paikoin jotta läpikotaisin. (Nythän hänellä taas uusi nainen kiikarissa: A.) Ja sepä se ongelman aiheuttaakin: hiton vaikea lukea hänen minämuotoista dokumentaarista fiktioromaaniaan Varjo - Jeanne d'Arcin lyhyt, toiveikas elämä, Aviador 2019, asettamatta Hannua itseään minä-Varjoksi.

Ja kun noin on, joutuu Hannu Varjona pitämään näppinsä irti Jeannesta ja kiimansa kurissa, vaikka kuinka polttelisi. Lopulta ratkaisee probleemin niin että Varjo sulautuu ja muuttuu kokonaan Orléansin neitsyeksi, Jeanneksi. Yhtyy.
Kaikki hyvin, lopulta - tosin rovio pian roihuamassa, tulen liekit nielemässä.

Ovelan paneutuneen ja sujuvan tarinan tuo 140 kirjan kirjoittanut akateemikko on taas kerran kirjoittanut. Mukaansa syövän.

Kirjasta löytyy myös kirjailijan ottama valokuva Jeanne d'Arcin aidosta ja alkuperäisestä kotitalosta, ulkoa ja sisältä.
Ja tähän ne laitan, kunhan mikrotukihenkilö käy, nyt klo on 8.17.

klo 10.00
MTH soitta jotta peruutuspaikka hammaslääkäriin, tulee puolilta päivin.

klo 11.30
Tuli ja tuomitsi: - Skanneri sökö. - Osta uusi.

Skanneri Canon roviolle kuin d'Arc?
Sormi suuhun.
Näinköhän meni Neitsyeen kotimökki kuvailtavaksi: "Semmoinen valkoinen mörskä lepikossa..."

klo 11.56
Kamera!

Tai siellähän se edelleen Domrémyssä on, sopii, ken haluaa, matkustaa Ranskaan katsomaan, jos ei kameran kuva kuvasta kelpaa:


KIRJA-ARVOSTELUT 
*** myös

2 kommenttia:

  1. Jeanne d' Arc on tuttu nimi historian lehdiltä. Onhan minulla Grimbergit hyllyssä, luettukin puolentoista vuosikymmentä sitten. Tänään pohdiskelin omaa kohtaani...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. äej

      viisvitoseen se yleensä menee homma kuin homma, ammatti kuin ammatti painollaan, sitten joutuu puntaroimaan ihan tosissaan, joten ...

      Poista