Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 16. elokuuta 2019

Romaanikirjailija - maailman typerin ammatti

Niinku Tervo, Jari, 60v

  1. Olen jo pitkään saanut näppylöitä Tervon omahyväisestä naamasta ja tyylistä, ja ärsytystä lisää se, että mies kuuluu romaanimaakareihin, joita olen jo pitkään pitänyt maailman typerimpänä ammattikuntana; he haluavat ihmisten tuhlaavan rajallista elämäänsä enemmän tai vähemmän omasta päästä keksittyihin tarinoihin.
  2. Uhallanikaan en laita yo. pitkähköä virkettä lainausmerkkeihin, koska ei SARVin jäsen tuommoisia päästöjä päästelisi. Tosin alkulauseen voisin kutkutusta tuntien ja päätä nyökäten hyväksyäkin. Eikä sitaatteja tällekään:
  3. Ajattelin pitkään, että mieluusti itsensä älymystöön luokittelevat romaanien tekijät on maailman typerin ammattikunta ja eräs toinen ammattiryhmä maailman tyhmin. Typeryys tarkoittaa sanastossani ymmärtämättömyyttä ja tyhmyys tietämättömyyttä. Nyt olen kuitenkin päätynyt siihen, että kirjailijat taitavat olla myös kaikkein tyhmin joukko.
  4. Kerrankin luen tekstiä joka sytyttää! Korvista kipunoi ainakin. Kun se vielä tulee arvostamani joukon päätoimittajan suusta. Totta kai perustelujen kera:
  5. Tietämättömyydestä kertoo se, että kun kirjailija Rosa Liksom sai kutsun maanpuolustuskurssille, hän ei Seuran 12/2018 mukaan ollut kuullutkaan moisista kursseista ja joutui katsomaan asiaa Googlesta. Maanpuolustuskurssien avaustilaisuus on kuitenkin ollut pitkään huomiota saanut uutistapahtuma, mutta kirjailijat nähtävästi lukevat mieluummin toistensa kyhäelmiä kuin asiatekstejä.
Parilliset välispiikit ovat minun, parittomat Urheilutietäjät-lehden kesänumerosta, päätoimittaja Vesa-Matti Peltolan kynäelmiä. Peltolahan alkaa suorasukaisuudessaan pian yltää Juoksija-lehden perustajan, edesmenneen Tapio Pekolan tasolle.

Kaksi kertaa vuodessa mustavalkoisena A-nelosmonisteena ilmestyvä lehti personoituu sen päätoimittajaan, muuten maisterismies vallan, joka jossain käänteessä lipsauttaa romaanitietoutensa (nyt sanatarkka sitaatti on paikallaan):

"Koska en ole viime aikoinakaan niin kutsutusti ehtinyt juuri lukea kirjoja, suuri osa sisällöstä käsittelee lehdissä levitettyjä (epä)tietoja."



KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

2 kommenttia:

  1. Hih hih, mkikähän se oli ennen Peltolan mielestä se tyhmin ammattikunta ennen kuin hän päätti liittää tyhmyydenkin romaanikirjailijoihin? Ettei vain opettajat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MM

      näinköhän ois! Ei sano. Voip olla toimittajakin, kun seuraa hänen sanomalehtikatsauksiaan.

      Vaan eikös oo suorasukaista tekstiä muuten. Jännä lukea muitakin lehtiä kuin niitä joita päivittäin luemme. Tästäkin lehtimonisteesta löytyy ainakin tuhat kutkuttavaa nippelitietoa: Mäntyrannasta sun muista urheilijoista. Oikea fakki-idioottien aarreaitta.
      Selvisi sekin kuka on lähtenyt oman käden kautta ja kuka muuten.
      Tekis mieli lukea tänne potulle haisteltavaksi sarjana koko lehti, vaikka yksi tieto päivässä kuukauden ajan. :)

      Poista