Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 3. maaliskuuta 2017

Vähän ennen kolmekymppisiä - opevertailu

ed.

Asianosaisena, joskin nykyisin eri ihmisenä kuin 40 vuotta taapäin, mielenkiinnolla vertaan tuonaikaista poikaopettaja Jurvosta nykyaikaiseen tyttöopettaja Elinaan.

Eli luen sekalaisessa järjestyksessä Katri Siskon chick lit -kirjaa 30 ennen 30, missä kirjoittaja Elina-open suulla papuilee iän karttumista ja asettaa Elinan tavoitteeksi saavuttaa vähintään 30 asiaa ennen kuin täyttää 30 vuotta. Ja vertaan Jurvoseen.

Pakko tarkastaa asiaa muistiinpanoista, koska eihän noista ajoista juuri mitään faktaa muuten muistissa olisi, luuloja vain. Sen tosin muistan kun täytin 30 vuotta, miten selkeä rajapyykki siinä oli: vahvasti tunsin, että nyt olen ihan oikeasti vanha ja aikuinenkin; ikäloppu en sentään tuntenut olevani - enkä vieläkään. Elinan pelko on tavallaan aiheellista.

3 Elinan 30 tavoitteesta nyt luettu:
  1. Järjestä hyvät bileet - 29-vuotissynttärit. Kaksi opekollegaa vain tulee ja kunnon kaatokänni. Onnistumatta jää myös iskuyritys baaritiskillä. (tavoite ei täyty)
  2. Juo vähemmän - toinen kertomus ja epäonnistuneet synttäripäivälliset seuraavana päivänä isän ja äidin luona veli-Tuomaksen kanssa. Oksettaa. (tavoite epäonnistuu)
  3. Juokse maraton - tavoite onnistuu puoliksi tai siis kokonaan, koska tavoitteena alun perinkin on puolimaraton, 21 km. Perhe on ylpeä tytöstä:  - Elzebub, sinä pääsit maaliin! (tavoite onistuu)
Vertailu poikope-Jurvoseen 40 vuoden takaa:
  1. Bileet - ei pyrkimystä = liian kevyttä kamaa, tyhjän nyhjäämistä. (tavoite ei täyty koskaan)
  2. Juominen - korkeintaan 3 kaljaa per ilta. (tavoite täyttyy aina)
  3. Maraton - puolikas tosta noin vaan! - < 1 ½ tuntia. (tavoite täyttyy tuon tuostaan)
Kolmen lajin jälkeen tilanne: Elinalla on pisteitä 1 - Jurvosella 2.

_____
*** myös

6 kommenttia:

  1. Juomistavoite on kyllä mielestäni väärään suuntaan aseteltu. Mikä tavoite se on, että vähemmän. Siihen ei kovin paljon tarvita, eikä maaliinkaan pääse.

    Mikähän siinä on, että mulla aina huomio kiinnittyy tämmösiin asioihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EJ
      Tule kilipaan rohkeesti mukaan eli montako pistettä sait noista kolomesta. (Huom! muista: alta kolomkymppisenä)
      Lisäsuoritteita lähiaikoina.

      Poista
    2. Kun muistikaan ei yllä puolen vuosisaan taakse, ei ainakaan noissa kahessa ensimmäisessä.

      Sen voin kyllä tunnustaa hyvällä omallatunnolla, että yhtään maratonia en oo ees yrittänyt alle kolomikymppisenä enkä myöhemminkään.

      Poista
    3. EJ
      ai niin, kaikilla ei oo dickensiläisittäin sanottuna jäläkeenjiäneitä paperiloita.

      Pitäskö panna uuvet siännöt voimaan: Mitkä nuista on saavuttanu eläkkeelle jiämisen jäläkeen? Sais järreen hauskoja vastakohtasuuksia.
      Hei tai tehhään yhessä niistä shit lit -kirja!

      Poista
    4. Jeee. Otetaan wagnerilainen (Hesarin sarjakuva) näkökulma ja suunnataan nuorille, itsenäisille naisille.

      Poista
    5. EJ
      meinaat että kaks sikaa yhellä iskulla.

      Poista