Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 20. maaliskuuta 2017

Probleemia ratkaistavaksi

Vasemmalta: Gallén, Merikanto, Kajanus ja Sibelius.
Noilla Gallen-Kallelan Probleemi eli Symposion -maalauksen kuuluisilla vähitellen kallellaan olevilla herroilla probleemit vähän eri luokkaa kuin yhellä Hiihto-Niilolla, joka ei Kämpin pöydissä notku, vaan sauvojen varassa Jänisselillä ja milloin missäkin pienemmässä piirissä yhdessä toisen, sen Siiri-armaansa, kanssa.

Mitäs kun nuo veikot: pitkiä päiviä ja öitä istuivat pohtien kahta kummempia ja syvällisempiä taiteen ja hela maailman olennaisuuksia.
Kajanuskin kävi välillä Pietarissa johtamassa orkesteria ja parin päivän reissulta palattuaan löysi saman sakin samasta paikasta istunnolta. Sibbekös nuhtelemaan: "Mitä sinä Kajus koko ajan niissä ovissa kolaat. Istu alas ja juo niin kuin muutkin!"

Tai no joo, on siitä muitakin versioita mm. täällä. Kannattaa poiketa, suosittelen.

Hiihto-Niilomme aivoille riittää yllinkyllin ratkaistavaa pienemmissäkin ongelmissa.
Nyt ysisatasen täytyttyä hän on rentona retkottaessaan pohdiskellut vähäisenläntää probleemia, mitätömpää kuin mitä nuo kuvan viisaat miehet lienevät maailmantuskissa kieriskellessään pohtineet - eli koko viikonlopun on päässä pyörinyt HS-RISTIKKO (HS 2945 17.3.2017) ja Auliksen asettama sanakyssäri:
  • KASVI NINEVAL


_________
KIRJA-ARVOSTELUT

*** myös


4 kommenttia:

  1. Ristisanat ratkeevat, kun ottaa neuvoa antavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EJ
      ristikkoakohan nuo kuvan nerotkin vain ratkomassa neuvoantavine anteineen!

      Poista
    2. Oskari näyttää juuri keksineen, mitä hän sanoisi Liisa-nuorikolleen kotiin mentyään. Taru kertoo, että Johanneksen kirkon urkuri kajautti säveltämänsä "Niin minä neitonen sinulle laulan, kellekäs minä muulle..."

      Poista
    3. EJ
      Oskari tais olla vikkelä poika kun Gallen-Kallelan piti välillä pistää lanttu pöyvälle kuvaamaan Oskarin päätä.

      Muuten tuon ristikkosanan ratkasu eestaas pyöritellen = NATANAEL.

      Poista