Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 1. syyskuuta 2016

Ja sitten me haravoitiin!

Sen verran piti kaveria jelepata talon myyntihommissa, jotta talkoiltiin ja saatiin piha sileäksi.
Mutta hittolainen millaisella vonkuvalla savua tupruttavalla helevetin vehkeellä! Että pelotti ensi alkuun.
Niin kun jo ruohonleikkurissa ei olis kyllin äkäsyyttä ja ärhäkkyyttä; ruohonleikkuriinhan jäi muinoin kanttorin sormenpäitä, kun tämä kesken kaiken käsin kohotteli kapinetta tarkistaakseen mikä siellä pohjapellin alla oikein väpätti.


Nyt oli semmoinen peli kaverin käsissä jotta oksat pois!
Oli semmonen vähän niinku kolehtihaavi jonka päässä pussin sijalla piiskasi siima seurakuntalaisia synnintunnon vapinaan.

- Mie sitä en oo tuommosta värkkiä ikinä tarvinnu käsissäni pitää. Eikös tuolla mehtiä raivata?
- Se on isompi peli, tällä sais kun ohkasia pajuja nurin.
- Vaan pelottava on jo pelekkä ääni.
- Ruohorimmeri tää vuan on.

No mikäs, jos se ei sen kummempi sitten. Muuta kuin harava kopraan ja ruohonsilppua nyyttinä kärriin!
Haravoitiin ja kärrättiin.

Hyvin eteni homma. Ja leikkuu. Eikä siinä teräkään tylsynyt kun terää ei ollut, ne siiman pätkät vaan viuhtoivat vimmatusti.
Kaikenlaisia värkkejä se insinööri keksii! Vaikka pientähän tämä niihen lehtipuhaltajien rinnalla, jotka vonkuvat kuin maailmalopun eillä.

Vaan eivätpä oo vielä keksineet itestään liikkuvaa haravanvartta, käsivoimin joutuu liikutelemaan haravaa ihan samalla tavalla kuten ennen vanhaan Artun alapellolla, kun pikkupoikina heinäseipäisiin viimerippeitä raavimme. Taikka sen verran edistystä, jotta käsissä muoviset pelit, silloin puiset, joista tuppas ne piit katkeilemaan.

6 kommenttia:

  1. Joku asiantuntija vois kyllä selittää, miksi esmes lehtipuhaltimessa ei oo äänenvaimenninta. Ja minkä tähen koko lehtipuhallin on olemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EJ
      näkyy vaöitun vuoden, siis vuosituhannen, turhakkeeksi.
      Kunpa tuohon haravaan saisi moottorin! Tai ees valokennolla toimivan vekottimen.
      Ois puhaltimen kanssa kiky.

      Poista
    2. Ehottomasti aurinkovoimalla käyvä moottoriharava, jossa olisi tehokas äänenvaimennin. Mielellään jos piikeillä vois kaivella hampaita. Saman tien vois laitteeseen ympätä automaattisen heinähangon ja sapilaat, jolla heinärukoja vois kantaa latoon.

      Poista
    3. EJ
      on tää jo aika merkillistä ja moternia heinäntekova kuvan pojilla ja välineillä!

      Poista
  2. Hyvä ekumeeninen väki

    Konevitsaksi syntisille sopii se ruohorimmeri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voksi, sir

      voip olla jotta siellä Konevitsassakin pian siirtyvät kelloin kalakatuksesta rimmerin pärinällä kuhtumaan j.palveluksiin - työvoimapoliittisista syistä.

      Poista