Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 9. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 9. ma


Haanpään tuotanto on kolmesti yritetty koota yhteen, ensimmäiset  1956-58, toiset 1976 ja kolmannet1989. Matti Salmisen mielestä joka kerran epäonnistuneesti. Niihin on lisätty tai poistettu vähän summamutikassa novelleja jotka kuuluisivat muuhun yhteyteen.
Sen lisäksi on olemassa novelleja joita ei ole kovissa kansissa, mutta lehdissä kyllä, julkaistu, esim. Herra tohtori, kirkko ja Porvarin jäniskoira.
Helppo arvata miksei ole.

Salminen laskee että novellin mestari Pentti Haanpää kirjoitti kaikkiaan noin 350 novellia, joista suurimman osan myi ensin jollekin lehdelle ennen kuin itsenääisen novellina tai romaanin osana painettiin kannellisiksi kirjoiksi. Paitsi että näin Pentti vahrmisti kynän jälkensä painautksen, samalla sai rahastettuksi tuplahinnan.
Mies oli talousmies, mistä Noitaympyrä on kovan luokan osoitus ja niin kovaa kamaa ettei puhettakaan sen julkaisemisesta elinaikana.


*****
 
Ja joulukilpaan käy!

 
KENNOSSA ja ties missä verkostossa räpistelee ihminen aina, kiipelissä joka tapauksessa, useinkaan ei omasta tahdosta tahi syystä. Olipa hallitsijana sitten porvari tai kommunisti, tai tsaari tai ...
 
KUKA on tuo kirjailija kennossa? ohje
 
**********
Eilisen VILNAN vastaus
 
 

2 kommenttia:

  1. jv

    SO ei nappaa. >>
    Ite en viiti lukea tekstiä josta huumori puuttuu tyystin; siks kai tietokirjatkin, kuten blogipotun teksteistäkin havaitsee, tahtovat jäädä käsien ulottumattomille.

    VastaaPoista